2017. október 9., hétfő

A Végtelen

 

  A végtelent sok féle képpen magyarázhatjuk. A mai tudásunk arra következtett, hogy kezdetben csak végtelen volt és abból egy nagy robbanás következtében alakult ki mai világunk. 
 A tudományos gondolkodás arra mutat, hogy a végtelen nem egy kézen fogható dolog, mégis tudjuk azt, hogy minden atomokból és azoknak kisebb és még kisebb alkotóiból áll, bár még koránt sem tudjuk azt, mi is lehet a legapróbb építő köve az anyagoknak. De próbáljuk meg elképzelni a végtelent. Mindenkinek más jut az eszébe. Legtöbben végtelen üres terett képzelnek maguk elé, hiszen maga a szó is arra utal, hogy nincsen vége, közepe. A tudomány ismer végtelen nagyot és végtelen kicsit.
 A mitológiában a végtelet általában valami kézen fogható dolog volt. Ha például veszem az Indiai vagy a Finn teremtés történetet akkor ott a végtelent a víz jelentette, amit valószínűleg oda is vissza vezethetünk, hogy amikor írodott, az óceánokkat véget nem érőnek tartották. A görög mitologiában a végtelen a káosszal volt egyenlő. Tehát szerintem a mitologikus gondolkodás leegyszerűsíti a világ megértését.
 Összegezve: a Tudományban és a Mitológiában is tág fogalma van a végtelennek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érvelés

  Úgy gondolom a fiatalok keresési szokásaira sokkal inkább a felületes keresés a jellemző. Nem mindig néznek utána jobban mennyire is igény...