2018. május 29., kedd

Reklámplakát

Shakespeare: Hamlet
A Gonzago megölése című darab a Hamlet történetén belül játszódik, a harmadik felvonásban.
A darabot Hamlet herceg átírásában mutatják be. Ez a történet meglepően egybe vág az igazsággal. Kezdetén egy király látható kit fülén keresztül megmérgez annak öccse, aki aztán király lesz és udvarolni kezd a megözvegyült királynőnek. Bár azt, hogy a valóságban is hasonlóan történt azt Hamlet is csak apja szellemétől hallja és bizonyosságot kíván nyerni (az idősebb Hamlet délutáni alvás közben meghal, azt mondják, hogy kígyó marta meg, de valójában testvére -Claudius- fülébe mérget csepegtettet, mely azonnal végzett vele, kiderül az is, hogy viszonya volt Gertrúddal már a férfi halála előtt).
A herceg a színdarabot az egész udvar előtt, színész barátaival adatja elő. Claudiustól valamiféle reakciót vár, mellyel megbizonyosodik arról, hogy tényleg ő a tettes. Ez meg is történik. A herceg narrátor ként meséli a darabot. Amikor a mérgezés jelenet megtörténik Claudius feláll, Polonous leállítja a darabot és kivonulnak. Hamlet a várt reakciót tapasztalja, most már biztos a gyilkos kilétében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érvelés

  Úgy gondolom a fiatalok keresési szokásaira sokkal inkább a felületes keresés a jellemző. Nem mindig néznek utána jobban mennyire is igény...