2018. október 11., csütörtök


"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"

 Mi is a pokol? Számos vallásban és mitológiában egy olyan helyet, vagy állapotot jelöl, amit az örök vagy sokáig tartó kárhozat helye ként említünk. Ide azok a személyek kerülnek - haláluk után-, akik földi életükkel kiérdemelték, hogy lelkük vagy szellemük szenvedjen a túlvilágon.
  Dante egy művében, az Isteni színjátékban megfogalmazta, hogy ő katolikusként, abban az időben hogyan képzelte el a poklot. Az általa leírt pokol 9 körből áll, amelyből néhány gyűrűkre vagy bugyrokra van bontva. Az alakja tölcsér, ami lefelé egyre szűkebb. A büntetések és vétségek lejjebb haladva egyre súlyosbodnak.
Mi egy ehhez hasonló rendszerben alakítottuk ki a saját alvilágunkat, bár csak 7 kört különítettünk el. Ebbe olyan bűnösöket helyeztünk kik nem bánják meg bűneiket. Itt a vallás nem játszik szerepet. A A mi poklunk:
 Az általunk elképzelt első körbe azok a szülők kerülnek, akik rosszul nevelték fel gyermekeiket. Ez azért bűn számomra, hiszen az emberek életének legmeghatározóbb ideét a szülői házban töltik, ha akár csak egy rosszabb példát, vagy rossz visszajelzéseket kapnak gondviselőiktől azok életük során hibát hibára halmozhatnak. A kárhozatuk helyén ezért gyermekeik felnőtt kori hibáit kell újra és újra végig nézniük.
 A második körben a zaklatók vannak két különböző bugyorban, elkülönítve személyes és internetes zaklatókat. Úgy gondolom, hogy a zaklatással tökre lehet tenni egy ember életét hiszen, ha személyesen zaklatjuk, akkor félelemben fog élni attól félve, hogy inzultálója mindenhol ott van. Interneten pedig, például közröhej tárgyává téve okozhat fájdalmat „áldozatának”. Az első bugyorban az internetes zaklatók foglalnak helyet büntetésük az álmatlanság és örökké mások gúnykacaját hallják fejükben, míg a másodig bugyor lakóinak a személyes zaklatóknak kristályvizet (salétromsav és sósav keverékét) kell inniuk.
 A harmadik körben azoknak a személyeknek a lelke bűnhődik, akik mások életét veszélyeztették. Itt megint két bugyrot különítünk el: az elsőben a tudatmódosítók hatása alatt elkövetett veszélyeztetők állnak, akik büntetése, hogy az általa másnak okozott sérelem vele fog újra és újra megtörténi, a másodikban azok vannak, akik tudatában voltak tetteiknek őket tarantulák közé zárják.
 A negyedik kör mi elképzeléseink szerint itt a kínzók állnak, akik örömet látnak mások szenvedésében, szerintem nem sokan vitatkoznának ezen, döntésünkkel, mert aki másnak fájdalmat okoznak ezzel annak halálát okozva, vagy elérve, hogy egész életében szenvedjen, nem érdemel helyet a mennyországban. Büntetése: szüljön tarajos sült (nemtől függetlenül)
 Szerintünk az ötödik körbe a lobotómiával (A lobotómia az agy elülső részének, a homloklebenynek az effektív megsemmisítését jelenti. Az eljárás személyiségváltozással, vagy szellemi leépüléssel jár. Régebben skizofrénia, krónikus depresszió illetve szorongások kezelésére használták) és fagyási sérülésekkel büntetetett gyilkosok kerülnek. Itt nem különítettem el több félét, hiszen úgy gondolom ugyan olyan nagy bűn, barátot, gyermeket vagy akár rokont ölni, mert ugyanaz az eredmény: egy kiontott élet!
 Hatodik körbe az árulás bűnét elkövető személyek lelke kerül. Az örök kárhozatban nem más büntetésük, mint hogy krumpli hámozóval nyúzzák őket. Az árulás alatt például a haza árulókra gondoltunk.
 Hetedig nálunk egyben az utolsó körön belül 3 gyűrűt különítettünk el:
Első gyűrű: Szexuális zaklatás, ez azért került mélyebbre, mert a többi zaklatás féle, szerintünk nem ejt annyira mély lelki sebet, mint a többi inzultálás féle. Büntetésük durva körül metélés.
Második gyűrű: Nemi erőszaktevők helye, a pokolban ezért le fog rohadni a nemi szervük, mely bár elég drasztikus mégis érthető, büntetés.
Harmadik gyűrű: Ez a legalsó helye a mi poklunknak ide a pedofilokat helyeztük, mivel ő egy gyermeket inzultálnak szexuálisan, akár erősakkal közösülnek vele, ezzel a bántalmazott gyereket ellehetetlenítik a normális élettől, tehát nem is tudok elképzelni számukra jobb helyet.  Ezért őket az idők végeztéig tejfogak fogják marcangolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érvelés

  Úgy gondolom a fiatalok keresési szokásaira sokkal inkább a felületes keresés a jellemző. Nem mindig néznek utána jobban mennyire is igény...