2017. október 9., hétfő

A mitológiai teremtéstörténetek nem légből kapott ostobaságok

  Az a véleményem, hogy ezek nem ostobaságok. Hiszen ezeket találták évszázadokig elfogadottnak. Ezek adtak az embereknek távpontot, ezeket cáfolták meg.
 Nélkülük mai képünk sem alakult volna ki. Bár már ezekben is megtalálható a tudományos megközelítés. A bibliai teremtés sorrendje is logikus számomra, hiszen a vízi élőlények után következtek a szárazföldiek, a mai képünk szerint pedig ugyan ez volt a sorrend hiszen a vízi élőlényekből fejlődtek ki a szálazföldiek. A kínai teremtésnek is van viszonylag tudományos megközelítése hiszen az ég távolodik, a föld pedig vastagodik. A görög mitológia szerint Gaia a föld létrehozta a hegyeket, a ligeteket, a dombokat és völgyeket. Ezt most annak tudjuk be hogy a Föld kéreglemezei folyamatosan mozognak és amikor egymásba ütköznek kialakulnak a hegyek, völgyek, tengerek. A finn teremtéstörténet szerintem azért valóságszerű, hiszen itt Kave maga szülte meg az első férfit kit előtte hasában hordott.
 Ezen okok miatt szerintem nem ostobaságok, vannak benne, ha nehez érthetően de valóságos vonások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érvelés

  Úgy gondolom a fiatalok keresési szokásaira sokkal inkább a felületes keresés a jellemző. Nem mindig néznek utána jobban mennyire is igény...