2017. október 9., hétfő

A tudományos és a mitologikus teremtés történetek főbb különbségei:


A világ kialakulása:

 Kezdetekben mindenhol káosz, vagy végtelen űr volt, de a valóságban nem egy-kettőre alakult ki egy teremtő személy, vagy egy adott érzelem, egy teremtő állat hanem minden folyamatok során alakult ki.
 A mai tudásunk szerint egy nagy robbanás során zajlott le, minden más ennek hatására állt össze kisebb és még kisebb alkotó elemekből.
 A mitologikus gondolkozás szerint istenek vagy állatok alakították, teremtették a földet, az eget, a növényeket és így tovább. Például: a Kínai, illetve a Bibliai történet szerint egy személy a "teremtő" teremtett mindent, ami más, hogy az Isten a semmiből teremtett, Pan Ku pedig a tojás alakú káoszból. A Görög szerint minden a káoszból lett, elsőnek volt a szerelem, utána a föld, ő megteremtette az eget és az ő közös gyermekeik teremtettek.

Az emberek:

 Tudomány azt bizonyítja hogy az emberek egyedfejlődés során fejlődtek ki, mint minden mai állat.
 Mitológikus szerint az istenek teremtettek minket saját képmásukra.A bibliában Isten saját képmására teremtett minket, hogy miénk legyen a világ. A görög mítosz alapján Zeusz adott parancsot arra, hogy a többi isten teremtsen emdereket. A finnben az első embert Kave szüli meg, kit a szél és a tenger termékenyít meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érvelés

  Úgy gondolom a fiatalok keresési szokásaira sokkal inkább a felületes keresés a jellemző. Nem mindig néznek utána jobban mennyire is igény...